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How to preserve a sense of Spring?Salt pickled cherry blossoms. 春を楽しむ桜の花の塩漬け

How to preserve a sense of Spring?Salt pickled cherry blossoms. 春を楽しむ桜の花の塩漬け Salt pickled cherry blossoms are very good idea to preserve the sense of Spring.To make salt pickled cherry bossoms,Yaezakura (double cherry blossoms) is the best.But I use cherry blossom from my backyard.You can make cherry blossom tea or you can use as an accent to soup,steamed food,Japanese desert Wagashi. Instead of Umezu( plum vinegar),it is OK to use another kind of vinegar.But surely Umezu is the best choice.Please try and enjoy it!!

●材料(Ingredients)
Cherry blossoms
桜の花
Sea salt
海塩
Plum vinegar
梅酢

桜の花の塩漬けは、簡単だけどなかなか重宝する季節の保存食。一番いいのは色の濃い八重桜ですが、家の裏の桜で作ってみました。満開の花やつぼみは香りが薄いので、7分咲きぐらいがよいようです。できた桜の花の塩漬けは常温で保存できます。お湯を注いで桜茶にしてもよし、お吸い物や蒸し物のアクセントにも、和菓子にも。梅酢がなければほかのお酢でもいいですが、白梅酢が一番しっくりきます。ほんの少しでも作ってみると、季節の楽しみがひとつ増えます。
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Old and new lifestyle in small island in Japan.Traditional preserved recipes and slow life with fire in a traditional wooden house with beautiful Japanese garden.Travelling with a camper van to find beautiful handmade foods and tools with French Bulldog

のんびりした小さな島での、古くて新しい暮らし。庭の美しい古民家で、火をつかった伝統的な保存食や道具を手作りする日々です。美味しいものや素敵な道具を探して、フレンチブルドッグと一緒にキャンピングカーで旅に出ることも。
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